Ko upaš slediti svojim sanjam…

Ko upaš slediti svojim sanjam…

Si dovolite prisluhniti sebi, svojemu tihemu glasu duše?

Kolikokrat ste ga utišali s prepričanjem, da niste sposobni? Kolikokrat so ga preglasile misli…kaj bodo pa drugi rekli? Kolikokrat jih je zaustavil strah pred novim, neznanim.

Naj vam predstavim samo nekaj mojih izkušenj glede tega:

Ko sem bila stara 20 let se mi je zdravstveno stanje tako poslabšalo, da sem morala opustiti študij, izgubila sem službo in večino prijateljev. Z zdravstvenimi težavami sem se borila 3 leta. In na podlagi tega sem se odločila, da nisem za študij ter poslušala mnenje drugih, da je prenaporen zame. Vendar tihi glasek moje duše mi ni dal miru z vprašanji: A je res to vse, kar zmoreš? A ne verjameš, da si sposobna več?

In če mu ne bi prisluhnila, pred natanko 5 leti ne bi diplomirala. Ne bi bila bolj samozavestna, ne bi danes delala, kar delam. Ne bi uživala v študiju.

Ko sva s partnerjem začela skupno pot je prišla želja po otrocih. Vsi so mi govorili, da tega pač ne morem, zaradi svojega zdravstvenega stanja, da je prenaporno zame. Lahko se mi tudi poslabša zdravstveno stanje.

Danes imam tri zdrave in uspešne otroke.

In kakšno življenje bi imela danes, če bi poslušala druge in ne sebe.

Danes ne bi delala, kar delam. Ne bi si upala na samostojno podjetniško pot. Še naprej bi opravljala delo, katero me sploh nikoli ni veselilo. Ne bi spoznala občutka ob uspehu. Še vedno bi bila prepričana, da NISEM SPOSOBNA IN DA NE ZMOREM.

In če bi poslušala druge, čeprav dobro namerne, komentarje o odočittvi za otroke, danes ne bi bilo čudovitih bitij Lucije, Lare in Lana. /vsi imajo na začetku imena črko L kot LJUBEZEN, z namenom/. Ne bi občutila radosti ob rojstvu otroka, prvega nasmeha, ne bi doživela otroškega objema, poljubčka, trme… ne bi spoznala, kako globoka in brezpogojna je otroška ljubezen, ne bi poznala materinstva, ne bi doživela vseh srečnih trenutkov, ko so shodili, spregovorili prvo besedo. Ne bi občutila ponosa in hvaležnosti ob zaključku osnovne šole, maturantskega plesa….

Napisano ni namenjeno hvalisanju in povzdigovanju mene in mojih dosežkov. Namen napisanega je, da lahko vsak, tudi TI, ki to bereš, lahko uresniči svoje želje, svojo bit, brez krivde, sodb. In s tem osrečite sebe in ste doprinos drugim.

Si dovolite več življenja? Si dovolite resnično živeti in uživati v življenju.

Potem se mi pridružite na on-line predavanju SEM GLAVNI IGRALEC NA ODRU SVOJEGA ŽIVLJENJA na povezavi TUKAJ.

In seveda ne pozabi poslati svoj mejl, kamor ti pošljem povezavo do ZOOM-a.

Veselim se druženja s teboj,

Nada

Comments are closed.